idojarasi helyzet

Múzeumkert Vendéglő és Szálloda

Tourinform Abaújszántó

Cím: 3881 Abaújszántó, Szent Istán tér 4.
Telefon/Fax: +36 47/330-053
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
GPS: 48.275364, 21.185527

A Zemplén-hegysor nyugati oldalán található Abaújszántó. A régi mondás szerint: "Incipit in Sátor, definit in Sátor", azaz a sátoraljai Sátornál kezdődik, és a szántói Sátornál végződik a Tokaj Hegyalja. Centrális fekvése miatt a környező településekről és városokból könnyen megközelíthető.

Községünk felszíne nagyon változatos, hegyekkel, dombokkal gazdagon tarkított. Síkság csak a községen keresztül folyó Szerencs-patak árterületén, valamint a Hernád-völgyet elválasztó fennsík szolid lankáin található.
Községünkben több művelődési lehetőségre nyílik lehetőség. Rendelkezünk saját mozival, megtekinthető egy Helytörténeti gyűjtemény, és van négy templomunk. Abaújszántó rendelkezik a környéken egyedülállóan Mezőgazdasági Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolával.

Sportolásra a Sporttelepen nyílik lehetőség (futball, tenisz), ami nagyobb rendezvényeink helyszínéül is szolgál. A friss levegő, a gyönyörű táj valamint a téli síelésre nagyszerűen alkalmas Sífelvonó évről-évre egyre több turistát vonz a Sátor-hegy oldalához.

Abaújszántó arculata az elmúlt években jelentős változásokon ment át. Piacterünk teljesen átépült, új szobrokat avattunk, felépítettük a szabadtéri színpadot. Ezek mellett községünkben, és a környező településekben élőket egész évben gazdag programokkal várjuk, a zene kedvelőitől, a motorok szerelmesein át a sportolni vágyókig.
A méltán világhíres hegyaljai borvidéken, a sátoraljaújhelyi és az abaújszántói Sátor-, valamint a tokaji Kopasz-hegy által alkotott háromszögben termő szőlőkből nemes borok készülnek. Gyűjtőnevük: tokaji.

A 3-as és a 37-es főútról is könnyen elérhetjük a két út között fekvő települést. Vasútállomása is van a Szerencs - Hidasnémeti vonalon.

Irodánk az alábbi településeken lévő turisztikai szolgáltatók adatait gyűjti, így  az ott elérhető turisztikai szolgáltatásokról is kész Önnek naprakész információt adni. Keressen minket bizalommal!

Abaújszántó
Abaújvár
Arka
Baskó
Boldogkőújfalu
Boldogkőváralja
Fony
Gönc
Göncruszka
Hejce
Hernádcéce
Hernádszurdok
Hidasnémeti
Kéked
Korlát
Mogyoróska
Pányok
Regéc
Sima
Telkibánya
Tornyosnémeti
Vilmány
Vizsoly
Zsujta

Kapcsolat

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.